torstai 13. maaliskuuta 2014

Uusi-Seelanti

Nelja viikkoa Uutta-Seelantia jo takana!  Melkosen ihana paikka! Ostin bussipassin, milla voin kiertaa molempien saarien ympari. Hop on/hop off -passilla voin hypata pois kyydista missa haluan, viipya niin kauan kuin haluan ja jatkaa matkaa silloin kuin haluan. Auclandissa vietin yhden yon ennen bussikiertueen alotusta. Hirveesti en ehtinyt kaupungissa kierrella, mutta pari kuvaa nappasin.



 

Aucklandista matkustin Coromandeliin, Haheihin. Siella oli Hotwatere beach, missa nimensa mukaisesti oli kuumaa vetta. Ei toki meressa, vaan rantahiekan alla pulppusi kuumia lahteita. Laskuveden aikaan rannalla paasi kuumaan kylpyyn kaivamalla oman kylpyammeen.



Lisaksi Haheissa oli muutamia mukavia patikkareitteja. Ja kyllahan naissa maisemissa kelpaa taas kavella.

 Hahei beach





Cathedral cove

Haheista jatkettiin bussilla Raglaniin. Aivan ihana paikka, vahan niinkuin Byron bay Australiassa, mutta parempi. Eika vahiten siksi, etta opin surffaamaan taalla! Hostellikin oli ehka paras ikina. Sauna, palju, riippumattoja, kitara, nyrkkeilysakki, pyora... kaikki mita ihminen tarvii! :D

Matkalla Raglaniin nahtiin myos Bridal veil -vesiputous 







 Nakyma hostellin terassilta


Seuraava etappi oli Mourea, missa paastiin tutustumaan maorien kulttuuriin. Nahtiin musiikkiesityksia, syotiin hyvin ja yovytiin maraessa, maorien kokoontumispaikassa.





Mourean jalkeen oli aika toteuttaa Uuden-Seelannin aino etukateen suunniteltu retki. Kaikki muu taalla on tapahtunut vahan "mennaan minne tuuli (tai bussi) kiljettaa" meinigilla. Mutta kun kerta tanne asti on tultu, niin Hobittilaan oli paastava! Eli Taru Sormusten Herrasta ja Hobitti -elokuvien kuvaspaikalle tein retken Rotoruasta. 










Rotorua on kuuluisa kuumista lahteista, vulkaanisesta mudasta ja rikin hajusta. Hajuhaittaa lukuunottamatta oiken mukava kyla, mita nyt sai varoa kiehuvia mutakylpyja joka puolella. :D







Redwoods on ehdottomasti kaunein metsa missa oon ollu

 Siella oli nain ihastuttavat vessatkin! :D

 Rotoruan museo




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti