torstai 13. helmikuuta 2014

Melbourne

Melbourneen saavuttiin perjantain pahimpaan ruuhka-aikaan. Kadut kuhisi ihmisia, kun kaynnissa oli viela Australian avoin tennisturnaus. Reissukaverit jai keskustaan ja ma jatkoin matkaa St Kilda Beachille. Ratikat oli niin taynna, ettei ollut mitaan toivoa mahtua kyytiin kaikkien kamojen kanssa. Ajattelin odotella keskustassa pari tuntia, etta ruuhkat helpottaa, mutta odottelu oli niin tylsaa, etta paatin kavella. Seitteman kilsaa rinkan ja parin muun kassin kanssa. Olipahan kokemus, mutta ihan hauskaa ja saastin jokusen dollarin :D

Puolivalissa matkaa pidin tauon puistossa ja vaihdoin kengat.

Hyvasta kotikasvatuksesta kertoo varmasti se, etta Melbournen paanahtavyys mulle oli F1-rata. Lauantaina meninkin siis heti Albert Parkiin, missa kyseinen rata sijaitsee. Siella ma kavelin ympari rataa, mika on ollu voittoisa kaiken maailman Hakkisille ja Raikkosille.









Rata kiertaa Albert Park -jarven ympari. 

Jarvi oli taynna mustia joutsenia...

...ja melojia


Okei, ehka F1-rataakin enemman innoissani olin pingviineista. Niita olisi mahdollista nahda luonnossa juurikin St Kilda Beachilla. Siispa illaksi piti lahtea paivystamaan rantaan. Pingviinit kalastaa koko paivan merella ja palaa auringonlaskun jalkeen kotiin ruokkimaan poikaset.  Valokuvaus rannalla oli kielletty, ettei pingviiniraukat saiky salamavaloja. Kuvia en siis niista saanut, mutta samalta ne naytti kuin lajitoverinsa Coffsin delfinariossa.

Kivenkoloissa asuu pikkupingviinit.

St Kildan satama ja taustalla Melbourne.

Muutaman paivan rantaelaman jalkeen muutin Melbournen keskustaan.


Ihmisia Federation Squarella katsomassa tennista.

Ympari keskustaa oli katupianoja, kavin pari kertaa soittelemassa. 

Botanic Garden

Yarra -joen rantaa

Piipahdinpa myos IKEAssa...

...ostamassa Daimeja. Jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti