torstai 13. helmikuuta 2014

Sydney

Tanaan on mun vika paiva Australiassa! Aika hurjaa. En yhtaan ymmarra, etta huomenna pitais lentaa Uuteen Seelantiin. Ehka pitais palata hostellille pakkaamaan. Ja selvittaa miten paasen lentokentalle. :D Sydney ei ihan sytyta mua. En tieda miten suurkaupungeissa pitaisi olla. Joka paikassa on liikaa ihmisia. Kavin rannoilla, mutta nekin oli tupaten taynna. Parasta taalla oli kayda iltalenkila Harbour Bridgella. Saalittavaa? Ehka jonkun pitas opettaa mulle, miten kaupunkilomaa vietetaan. :D

Bondi Beach
Bronte Beach
Coogee Beach

Harbour Bridge

Oopperatalo

Darling Harbour









Melbourne-Adelaide -roadtrip

Melbournesta loysin kolme ranskalaista kaveria. Kaikilla tavotteena paasta Adelaideen Great Ocean Roadia pitkin. Yhdella Kaverilla oli auto ja kaikki tarvittava retkeilyvarustus, joten roadtrip nro 2 oli valmis alkamaan! Kymmenen yota vietettiin teltassa eri puolilla Victorian ja Etela-Australian osavaltioita. Mieleton seikkailu mahtavien tyyppien kanssa.

Bells Beach

Erskine Falls

Great ocean road on siis yksi maailman upeimmista nakoalareitesta. Se on vajaa 300km pitka ja kiemurtelee kallioiden reunustoilla, rannoilla ja luonnonpuistojen alueilla.

Ei pahat maisemat ajella :)

Siella se tie kiemurtelee.

Apollo Bay. Merivesi etelarannikolla on todella kylmaa! Ollaan niin lahella Etelamannerta, etta se jaadyttaa veden taysin. Ero itarannikon veden lampoon on huima.
Apollo Bay
Johanna Beach
Johanna Beach

12 Apostolia on monumentaalinen, rannan kalliosta eroosion vuoksi irronnut kivimuodostelma.
London Bridge

Blue Lake Mount Gambier

Salt Lagoon, Coorong National park. Kaikki toi valkonen on siis suolaa.


Kangaroo Island:
Lauttamatka Kangaroo Islandille kesti vajaan tunnin.

Admiral arch
Remarkable Rocks
Little sahara, sandboarding. Olin niin hyva, etta ehka pitaa ens talvena kokeilla lumilautailua. :D
Bales Beach

Adelaidessa vietettiin lopuksi yks paiva ja se oli ihan riittavasti. Adeleide tuntuu ihan pikkukylalta Sydneyn ja Melbournen jalkeen. Mutta niin vaan siellakin on yli miljoona asukasta!




Auringonnousu Adelaide-joella

Melbourne

Melbourneen saavuttiin perjantain pahimpaan ruuhka-aikaan. Kadut kuhisi ihmisia, kun kaynnissa oli viela Australian avoin tennisturnaus. Reissukaverit jai keskustaan ja ma jatkoin matkaa St Kilda Beachille. Ratikat oli niin taynna, ettei ollut mitaan toivoa mahtua kyytiin kaikkien kamojen kanssa. Ajattelin odotella keskustassa pari tuntia, etta ruuhkat helpottaa, mutta odottelu oli niin tylsaa, etta paatin kavella. Seitteman kilsaa rinkan ja parin muun kassin kanssa. Olipahan kokemus, mutta ihan hauskaa ja saastin jokusen dollarin :D

Puolivalissa matkaa pidin tauon puistossa ja vaihdoin kengat.

Hyvasta kotikasvatuksesta kertoo varmasti se, etta Melbournen paanahtavyys mulle oli F1-rata. Lauantaina meninkin siis heti Albert Parkiin, missa kyseinen rata sijaitsee. Siella ma kavelin ympari rataa, mika on ollu voittoisa kaiken maailman Hakkisille ja Raikkosille.









Rata kiertaa Albert Park -jarven ympari. 

Jarvi oli taynna mustia joutsenia...

...ja melojia


Okei, ehka F1-rataakin enemman innoissani olin pingviineista. Niita olisi mahdollista nahda luonnossa juurikin St Kilda Beachilla. Siispa illaksi piti lahtea paivystamaan rantaan. Pingviinit kalastaa koko paivan merella ja palaa auringonlaskun jalkeen kotiin ruokkimaan poikaset.  Valokuvaus rannalla oli kielletty, ettei pingviiniraukat saiky salamavaloja. Kuvia en siis niista saanut, mutta samalta ne naytti kuin lajitoverinsa Coffsin delfinariossa.

Kivenkoloissa asuu pikkupingviinit.

St Kildan satama ja taustalla Melbourne.

Muutaman paivan rantaelaman jalkeen muutin Melbournen keskustaan.


Ihmisia Federation Squarella katsomassa tennista.

Ympari keskustaa oli katupianoja, kavin pari kertaa soittelemassa. 

Botanic Garden

Yarra -joen rantaa

Piipahdinpa myos IKEAssa...

...ostamassa Daimeja. Jes!