lauantai 28. syyskuuta 2013

Elaimia ja erajormailua

Pieni paivitys ilman kuia tahan valiin, jostain syysta taa paikallinen kone ei tee yhteistyota mun kameran kanssa :(

Mutta kavin siis valloittamassa valliriutan (useampaankin kertaan itseasiassa jo :D) ja siita naatte parhaiten kuvia googlailemalla, koska en voinut veden alla kuvailla. Kaikkia ihanan varisia koralleja ja kaloja ja kilpikonnia ja meritahtia...

Vikat paivat Cairnsissa kului tulevia retkia suunnitellen ja biitsia pelaillen. Cairnsista jai hyva mieli; tarpeeks pieni paikka etta edes ma en eksy, kiva hostelli, upeita tyyppeja, joogaa, lentista ja lenkkeilya.

Cairnsin jalkeen suuntasin bussilla Townsvilleen, mista jatkoin lautalla Magnetic Islandille. Asuin hostellissa, jonka yhdeydessa oli pieni elaintarha. Siella pitelin sylissa jos jonkinlaista liskoa, lintua, krokotiilia ja koalaa. Voitte arvata mika oli mieluisin :D. Parasta oli kuitenkin, etta bongasin koalia myos luonnossa! Onnellisena, villina ja vapaana. Lisaks ruokin pienia sulosia wallabeja luonnossa. <3

Hostellilla asui myos joukko hyvin ahneita opossumeja. Aina kun laitettiin ruokaa, ne tuli paikalle tarkastamaan jaako tahteita :D. Hauskoja kavereita, ei vaarallisia. Elainten lisaks talla saarella oli paljon patikointireitteja, joiden varrella sai kiiveta korkeuksiin ihastelemaan upeita maisemia ja laskeutua takas alas kauniille pienille rannoille virkistaytymaan.

Magnetic Islandilta jatkoin Airlie Beachille, missa olen tallakin hetkella odottamassa bussia seuraavaan kohteeseen. Taalla tein parin paivan veneretken Whitsunday Islandseille. Purjehdittiin Whitehaven beachille, mika oli aivan uskomaton. Hiekka oli ihan valkosta ja pehmeeta ku pumpuli! Se oli niin pehmeeta, etta se natisi kun silla kaveli :D. Mieleton paikka. Lisaks kaytiin snorklaamassa valliriutalla, parissa eri kohdassa. Hieno se riutta edelleen oli, mutta Cairnsissa oli paljon kirkkaampi vesi, niin siella kaikki naytti paremmalta. Paitsi etta nyt bongasin sinisen jattilaiskalan, jolla oli mielettomat huulet :D.

Tanaan matka siis jatkuu kohti Rainbow beachia. Pitka koko yon bussimatka edessa, toivottavasti saan nukutuksi. Koko ajan laskeudun siis Itarannikkoa alaspain ja nyt jo on selkeasti viileemmat illat ku Cairnissa! Paamaarana on Coffs Harbour missa alotan aupairina parin viikon paasta. Siihen asti siis viela reissaamista ja lomailua, jei!


maanantai 16. syyskuuta 2013

Vesiputouksia ja rantaelamaa

Oon edelleen harailly aamusin neljan ja puol kuuden valilla, mutta se ei haittaa, koska aamut on parhaita. Oon kayny kuudelta holkkailee rantaa pitkin, ihan huippua!

 Reilu pari kilsaa rantaa pitkin ja takas, sopiva aamulenkki:)



 Koiriakin on ajateltu! :)


 Cairnsissa ei rannalla voi uida, ettei tuu syodyksi, mutta onneks taalla on laguuni.


Lauantaina oltiin ajelemassa muutaman saksalaisen ja yhen ruotsalaisen kaverin kanssa tuolla maaseudulla.

 Loydettiin jattilaispuu, jonka runkoa pitkin jotkut uskaliaat kiipes muutamia metreja...

 ...mutta ma jain ekalle askelmalle :D


 Lisaks loydettiin kiva jarvi....


 ...taydellinen vesiputous...


 ...ja mielettomia maisemia!




 Tokalle vesiputoukselle saavuttiin aika myohaan, oikeesti oli vahan valosampaa ku kuva antaa ymmartaa. Aurinko laskee joskus kuuden jalkeen ja sit tulee tosi nopeesti ihan pimeeta.


Sunnutaina ajettiin laheiselle Trinity beachille ja vihdoin paasin myos mereen uimaan! Ihanaa! Opettelin myos heittamaan rugby-palloa ja loikin kivilla rapujen kanssa :)





 Naiden rankkojen (heh;) paivien jalkeen voi makoilla riippukeinussa lueskelemassa...

 ....ja ruuanlaitossa paras ystava on oliivioljySPRAY! Oli niin janna purkki etta oli pakko osataa :D


Nyt suuntaan rannalle pelaamaan lentista ja huomenna vallotan valliriutan. Heippa! :)
 
=)Heidi


perjantai 13. syyskuuta 2013

Cairns

Pikkuhiljaa alan ymmartaa olevani taalla.  Eka paiva meni aikalailla ihmetellessa. Hostellilla oli grillibileet ja sit kaytiin muutaman kamppiksen kanssa yomarkkinoilla.


Tulishow jarjestettiin tietysti mun saapumisen kunniaksi :)


Iltapala yomarkkinoilla: mansikoita, mangoa ja jugurttia.



Torstaina lahin rannalle aamukavelylle tutkimaan paikkoja. Ihan kivan nakostahan taala on! :D








Vahan viela varmaan aikaero ja lennot vaikuttaa kun herasin viime yona kolmelta ihan pirteena. :D Mutta ei se mitaan, puol seiskalta menin laguunille joogailemaan, koska taalla on ilmasia jumppia tossa rannassa. How cool is that!


Ihanan superraikas aamu, aurinkokin nous siina sopivasti kun kavelin rantaan pain, ja pieni tuulenvire merelta kruunasi kaiken.

 Aamukuudelta oli jo paljon lenkkeilijoita.



 Valmiina joogaan!

Joogan jalkeinen euforia :D

Sellasta tahan mennessa. :)

=)Heidi

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Perilla


Taalla olen perilla Cairnsissa ja kaikki on hyvin! Rankkaahan tuo lentaminen oli, mutta eikohan tassa parissa paivassa vahan palaudu ja sopeudu. Sitten katsotaan milta elama talla puolella maapalloa maistuu.



 Sateinen Suomi jai taakse. Kerkesin just sopivasti syksya pakoon :D



 Pilven paalla paistoi jo kuitenkin aurinko :)



Eka koneenvaihto oli Lontoossa, missa maistoin kuplasuklaata :p



 Pitkat lennot meni yllattavan lepposasti kun oli oma telkkuruutu, mista sai kattella sarjoja ja leffoja.


HongKongin kentalla vaelsin ympariinsa noin 7,7 kilsaa kun ei huvittanut istua lentojen valissa :D

Superkiitokset viela kaikille niille jotka mua majoitti kodittoman viikkoni aikana!!

=)Heidi